Friday, 13 July 2007


Kerabu Sardin Resepi tok sum pokok sena

Bahan-bahan

1 tin besar sardin (guna ikannya saja)
2 btg serai (potong/cincang halus)
1/2 labu bawang (potong/cincang halus)
2 cili padi (potong/cincang halus)
1/2 sudu kecil garam halus ( kurang atau lebih ikut sesuka lidah masing2)
1 biji limau ( ambil perahan, heheehehe aku guna "lazy lemon" ja, tahan lama sikit satu botol tu)


cara-cara

campak semua bahan2 atas dalam mangkuk, kaco atau gaulkan, cuma garam dan air limau tu last.. adjust ikut sesedap lidah masing2

7 comments:

Anonymous said...

yummie..memang sedapp..
"adunan cili dan bawang bersama lemon meresap masuk kedalam lidah dan begitu menenangkan" --ala2 komen dalam crita iron chef tu..

NoRMaTSuE said...

"Mungkin jika menggunakan lemon yg asli keaslian kerabu ini membuatkan kiter termimpi2 selepas memakannyer"...komen dari judge kedua iron chef...kekekekeke

areT said...

"sedapnyer....nak try plak la...." komen dr judge ketiga iron chef...hik hik hik

Khairul said...

huih ... yg tukang2 komen sume power2! hehehehe

Nurul said...

mcm bestjer........nnti nk try gak la

weeda said...

nyum nyum

AsLiNa said...

iron chef, apa resepi hari ini..?